Aktiviteter & service

Här på Hiertagården finns utrymme för både aktivitet, gemenskap och service. Föreningen har ett klubbhus där medlemmarna själva driver olika trivselaktiviteter och det finns en restaurang och en uppvärmd pool med bastu.
Lidingö marknadsförs som Hälsans ö med stora grönområden och omfattande cykel- och gångleder runt knuten. För den mycket aktive finns olika idrottsanläggningar runt om på Lidingö

Matsalen.

Mat och umgänge

 

Restaurangen är öppen för medlemmarna och deras gäster. Den är vackert belägen med utsikt över Värtan och Stockholm och den serverar dagligen kl. 17.30-­­19 en tvårättersmiddag. Medlemmarna kan själva ta med sig vin och annan dryck. Här ordnas olika temamiddagar, t.ex. skaldjursfest, jaktmiddag och Mårten Gås-middag. Kuponghäften till ett rimligt pris köps på kansliet.

 

Festvåning och sällskapsrum finns í samma hus som restaurangen.  Medlemmarna kan disponera de vackra lokalerna utan kostnad för egna tillställningar och olika trivselaktiviteter (se nedan). Festvåningen är utrustad med en full uppsättning av glas, porslin och bestick och extra bord och stolar för det stora kalaset. I köket finns kyl/frys, mikro och diskmaskin. Köket kan användas för egen mat eller för att ta emot beställd mat från cateringfirma. En musik- och högtalaranläggning och ett piano finns tillgängligt.

Festvåningen.

Matsalen.

Röda rummet.

Biblioteket.

Rekreation

 

Pool, bastu och motionsrum finns i klubbhusets bottenvåning. I anslutning till poolen ligger ett motionsrum med olika träningsredskap. Här genomförs ledarledd gymnastik, chi-gong och vattengymnastik.

 

Boulebana finns på kommunens mark, precis bredvid vår tomt, och den nyttjar vi under sommarhalvåret.

 

Hobbyrum finns i form av snickarrum och biljardrum.

 

Hårvård och massageterapi erbjuds i klubbhuset i lokaler som hyrs ut för sådant som medlemmarna har glädje av.

Poolen.

Trivselaktiviteter

 

Vi har återkommande program som gymnastik, boule, bridge, biljard, film och bokträffar, men också olika slags konstupplevelser, modevisning, studiebesök eller intressanta tillställningar i form av föredrag, sång och musik eller berättelser om resor världen över. Det är medlemmarna själva som tar initiativ till olika aktiviteter.

 

På promenadavstånd ligger välkända Millesgården. Lidingö erbjuder även många andra kulturupplevelser.