Attraktivt boende

Brf Hiertagården erbjuder ett attraktivt och centralt boende för dig som fyllt 55 år och vill leva ett aktivt och rikt liv. Fördelen är att här finns både närheten till kultur och shopping i storstaden och till lugnet i en mindre stad med fina grönområden. Många uppskattar även gemenskapen och trivseln i ett boende med tillgång till eget klubbhus med restaurang, festvåning och pool.

Presentation av lägenheter

I de tre punkthusen finns totalt 76 lägenheter, varav 47 är tvårums- och 28 trerumslägenheter samt 1 enrumslägenhet. I entréplanen har lägenheterna altaner som uteplats, två av tvåorna överst i varje hus har terrasser, medan övriga har balkonger.

Lägenheterna säljs på initiativ av innehavaren oftast via ombud/mäklare. Vårt kansli hjälper gärna till med faktaupplysningar.
Föreningen ger även sina medlemmar möjlighet att till en låg kostnad hyra två gästlägenheter som är placerade i A- och C-husen.

 

55+boende, ett naturligt steg medan du är aktiv

Brf Hiertagården är i första hand avsedd för dig som är mellan 55 och 75 år vid inflyttningen. Bostadsrätt är en bostadsform som ställer krav på ork och engagemang.

 

Tanken med 55+boende är att du flyttar in vid god hälsa och aktivt engagerar dig i aktiviteter och arbetsuppgifter som bidrar till föreningens förvaltning och trivsel. Sedan kan du med gott samvete lämna över till nya krafter.

 

Nyinflyttade som har kompetens, ork och lust att engagera sig är nödvändiga för att vi ska få en trygg förvaltning av våra bostäder och en trivsam gemenskap. Det finns idag en missuppfattning att Brf Hiertagården erbjuder omvårdnad. Men vår bostadsrättsförening är inte något service- eller trygghetsboende, inte heller ett vård- och omsorgsboende. Du bör själv vara beredd att göra en insats i föreningen.

Hur är det att bo på Hiertagården?

Intervju med Birgitta Mossberg

 

Berätta om din egen bakgrund!

Jag heter Birgitta är 71 år och gift med Mikael. Vi har två döttrar Catrin och Amelie som bor i Älvsjö och Mexico City och har lyckan att ha fått tre fina barnbarn Viktor, William och Vera.

Jag har tidigare arbetat både inom offentlig sektor och näringslivet. Min kompetens ligger främst inom kommunikation och mediakontakter. Jag är även engagerad i samhällsfrågor och har haft ideella uppdrag bl.a. för Brottsförebyggande rådet och Suicide Zero.

 

Varför valde du att flytta till just Brf Hiertagården?

Min man och jag insåg att det inte fungerade längre att både ha villa, sommarställe och resa utomlands. Vi kände till Hiertagården via en vän som bott här och lockades av det centrala och vackra läget och inte minst av matsalen. Det är ett stort steg att ta beslutet att flytta och vi ville göra det medan vi var aktiva.

 

Hur känns det att bo i en bostadsrättsförening 55+?

Jag upplever att det finns en social gemenskap här på Hiertagården, som hänger ihop med att vi har matsal, sällskapsutrymmen och många trevliga aktiviteter. Det finns människor om man vill umgås, men även möjligheten att dra sig tillbaka till sin egen lägenhet.

 

Har du själv engagerat dig i arbetsgrupper eller aktiviteter?

Jag är engagerad främst i bokklubben och i arbetsgruppen för förbättrad kommunikation. Min man har engagerat sig i styrelsearbetet. Det känns bra att kunna göra en insats för föreningen.

 

Skulle du rekommendera andra att flytta hit?

Ja, vi upplever det som rätt beslut för oss och trivs bra i vår trea i A-huset med utsikt mot vattnet. Så vackert på kvällen med alla stadens ljus.

Intervju med Gunilla Arvidsson 

 

Berätta om din egen bakgrund!

Jag heter Gunilla, är numera pensionär, och har tre vuxna barn och sex härliga barnbarn. Min utbildning skedde på Lärarhögskolan i Gävle och jag och min make flyttade från Stockholm till Lidingö på 70-talet. Vi fann en tomt i Brevik och byggde en villa. Jag fick arbete som lärare och har undervisat i mer än 40 år främst på Högsätra skola.

 

Varför valde du att flytta till just Brf Hiertagården?

Det var slumpen som förde mig och maken till Lidingö och år 2020 flyttade jag till Brf Hiertagården. Jag föll direkt för läget med närhet till kommunikationer och annan service. Ja hela konceptet med matsalen, poolen och alla aktiviteter.

 

Hur känns det att bo i en bostadsrättsförening 55+?

Det var inte helt lätt att lämna villan, men det är praktiskt med mindre ytor. Det finns en fin social gemenskap här och när det inte är pandemi många olika aktiviteter att välja bland.

 

Har du själv engagerat dig i arbetsgrupper eller aktiviteter?

Efter lite övertalning blev jag medlem i styrelsen och är även med i Kommunikationsgruppen och ska börja hjälpa till i Inre miljö-gruppen. Det är intressant och jag får mycket information om vad som händer i föreningen och inte minst många trevliga sociala kontakter. Jag är själv en mycket aktiv person och är med på vattengympa och yoga, tränar i gymmet och spelar biljard.

 

Vad är din stora dröm att kunna göra det närmaste året?                     

Jag tror inte livet blir precis som förut för pandemin har förändrat oss alla. Men det vore fantastiskt att få resa till och uppleva spännande platser i andra länder igen, få dansa bugg och kunna krama barnbarnen. Ja allt det där som förut var så självklart.

 

Skulle du rekommendera andra att flytta hit?

Ja absolut, om man vill ha en kombination av social gemenskap och aktivitet. Tyvärr har pandemin påverkat det senaste året, men jag har inte lidit av det så mycket utan ändå hittat saker att göra. Jag trivs i min lägenhet som har utsikt åt två håll och njuter verkligen av att kunna se vattnet från balkongen.

Närhet till allt

Torsvik/Herserud är ett av Lidingös mest populära områden. Hiertagårdens läge vid brofästet är centralt och har ändå naturen runt hörnet med fina promenader längs vattnet. Du som väljer att bo på Hiertagården har gångavstånd till all tänkbar service i närområdet och till bra kommunikationer både inom Lidingö och till Stockholm.

Tvärs över gatan finns vårdcentral, tandläkare, apotek, gym, frisör samt två stora matbutiker och trivsamt café.  Efter en kort promenad når du Lidingö centrum med ett ännu större utbud.

 

Bussar

Busshållplats till Lidingö C finns i anslutning till Hiertagården. Till busshållplats för resa till stan med T-bana (Ropsten) är gångtiden några minuter. Bussarna går här mycket tätt då nästan alla bussar till/från Ropsten stannar vid Torsvikstorg (en hållplats från Ropsten och två till Lidingö Centrum).

För besökare till Hiertagården följ anvisningar vid Torsvikstorg till Millesgården som också ligger på Herserudsvägen men 400 m längre bort.

 

Tåg (Lidingöbanan)

Ett alternativ till buss är tåget som förutom att ansluta till T-banan vid Ropsten också med fördel kan tas åt andra hållet till ändhållplatsen Gåshaga, där båttrafiken till Stockholm eller ut till skärgården ansluter till Gåshaga Brygga.

 

Bil

Med egen bil är du i Stockholms innerstad på tio minuter och via Norra länken når du de stora motorlederna norrut och söderut på bara cirka fem minuter.

 

Cykel eller promenad

Det finns många fina anlagda cykel- och gångvägar på Lidingö, bl.a. tack vare Lidingöloppet. Det är också lätt att ta cykeln eller promenera till Ropsten via lilla bron.