Attraktivt boende

Brf Hiertagården erbjuder ett attraktivt och centralt boende för dig som fyllt 55 år och vill leva ett aktivt och rikt liv. Fördelen är att här finns både närheten till kultur och shopping i storstaden och till lugnet i en mindre stad med fina grönområden. Många uppskattar även gemenskapen och trivseln i ett boende med tillgång till eget klubbhus med restaurang, festvåning och pool.

Presentation av lägenheter

I de tre punkthusen finns totalt 76 lägenheter, varav 47 är tvårums- och 28 trerumslägenheter samt 1 enrumslägenhet. I entréplanen har lägenheterna altaner som uteplats, två av tvåorna överst i varje hus har terrasser, medan övriga har balkonger.

Lägenheterna säljs på initiativ av innehavaren oftast via ombud/mäklare. Vårt kansli hjälper gärna till med faktaupplysningar.
Föreningen ger även sina medlemmar möjlighet att till en låg kostnad hyra två gästlägenheter som är placerade i A- och C-husen.

 

55+boende, ett naturligt steg medan du är aktiv

Brf Hiertagården är i första hand avsedd för dig som är mellan 55 och 75 år vid inflyttningen. Bostadsrätt är en bostadsform som ställer krav på ork och engagemang.

 

Tanken med 55+boende är att du flyttar in vid god hälsa och aktivt engagerar dig i aktiviteter och arbetsuppgifter som bidrar till föreningens förvaltning och trivsel. Sedan kan du med gott samvete lämna över till nya krafter.

 

Nyinflyttade som har kompetens, ork och lust att engagera sig är nödvändiga för att vi ska få en trygg förvaltning av våra bostäder och en trivsam gemenskap. Det finns idag en missuppfattning att Brf Hiertagården erbjuder omvårdnad. Men vår bostadsrättsförening är inte något service- eller trygghetsboende, inte heller ett vård- och omsorgsboende. Du bör själv vara beredd att göra en insats i föreningen.

Hur är det att bo på Hiertagården?

Intervju med Albert Libik

 

Berätta om din bakgrund!

Jag heter Albert och är gift med Elisabeth. Vi har varit gifta i 30 år och har två vuxna döttrar Vendela och Vera. Inga barnbarn är ännu i sikte.

Vi är båda intresserade av utförsåkning på vintern i alperna och i Tandådalen/ Sälen där vi har en andelsstuga. Jag mekar gärna med veteranbilen Renault 4 ”Laban” – 67, och veteranhusvagnen -64. Spelar innebandy ibland med bekanta på ön.

Min professionella bakgrund är bygg och VVS/ventilationsingenjör och jag jobbar som projektledare inom bygg och fastighet på konsultföretaget Ramboll. Är även certifierad kontrollansvarig, OVK besiktningsman och energiexpert enligt Plan- och Bygglagen.

 

Varför valde du Brf Hiertagården?

Det som drog var främst närheten till stan och mycket bra service i närområdet. Vi fick ett rimligt pris på lägenheten i C-huset och kunde lägga undan pengar till renovering av Elisabeths fädernehus på Gotland.  Jag är uppväxt på Lidingö och har senare bott i villa längre ut och nu kändes det rätt att landa här.

Som byggingenjör tittade jag även på byggnaden att den är gedigen och bra underhållen och förstås att ekonomin är välskött. Bra med festvåning och gästlägenheter som gör att man klarar sig bra på en mindre yta. Vi flyttade in på Hiertagården i slutet av maj och kämpar med att komma i ordning efter renoveringen. Vi jobbar båda två så arbetet tar också tid.

 

Hur känns det att bo i en bostadsrättsförening 55+?

Vi känner oss mycket välkomna efter middag med Jan Ellström i styrelsen och hjälp med olika frågor från vår husvärd Sven Rudstam. Det är en trivsam miljö med många möjligheter att träffa människor genom alla aktiviteter. Senast var jag på ölprovning med herrarna…

 

Är du engagerad i arbetsgrupper och aktiviteter?

Våra gemensamma intressen är hus, hem och trädgård så Elisabeth bedömer att det kan vara intressant att vara med i trädgårdsgruppen. Min egen bakgrund inom bygg och fastighet gör att jag kan tänka mig att vara stöd till styrelsen i fastighetstekniska frågor eller kanske ingå i den nya energieffektiviseringsgruppen.

 

Vad vill du göra framöver?

Vi har inte riktigt hunnit med att tänka på det. Här erbjuds redan så mycket mer än på många andra håll.  Både jag och Elisabeth känner att vi har landat på Hiertagården och kommer att trivas här!

 

Intervju med Gunilla Arvidsson 

 

Berätta om din egen bakgrund!

Jag heter Gunilla, är numera pensionär, och har tre vuxna barn och sex härliga barnbarn. Min utbildning skedde på Lärarhögskolan i Gävle och jag och min make flyttade från Stockholm till Lidingö på 70-talet. Vi fann en tomt i Brevik och byggde en villa. Jag fick arbete som lärare och har undervisat i mer än 40 år främst på Högsätra skola.

 

Varför valde du att flytta till just Brf Hiertagården?

Det var slumpen som förde mig och maken till Lidingö och år 2020 flyttade jag till Brf Hiertagården. Jag föll direkt för läget med närhet till kommunikationer och annan service. Ja hela konceptet med matsalen, poolen och alla aktiviteter.

 

Hur känns det att bo i en bostadsrättsförening 55+?

Det var inte helt lätt att lämna villan, men det är praktiskt med mindre ytor. En fördel här är tillgången till festvåning och gästlägenheter. Det finns en fin social gemenskap och många olika aktiviteter att välja bland.

 

Har du själv engagerat dig i arbetsgrupper eller aktiviteter?

Efter lite övertalning blev jag medlem i styrelsen och är även med i Kommunikationsgruppen och i Inre miljö-gruppen. Det är intressant och jag får mycket information om vad som händer i föreningen och inte minst många trevliga sociala kontakter. Jag är själv en mycket aktiv person och är med på vattengympa och yoga, tränar i gymmet och spelar biljard.

 

Vad vill du göra framöver och vad vill du förändra?                     

Det vore fantastiskt att få resa till och uppleva spännande platser i andra länder. Men jag trivs även i min lägenhet som har utsikt åt två håll och njuter verkligen av att kunna se vattnet från balkongen. Jag efterlyser en ännu mer levande förening, där alla medlemmar orkar vara aktiva och delaktiga.

Närhet till allt

Torsvik/Herserud är ett av Lidingös mest populära områden. Hiertagårdens läge vid brofästet är centralt och har ändå naturen runt hörnet med fina promenader längs vattnet. Du som väljer att bo på Hiertagården har gångavstånd till all tänkbar service i närområdet och till bra kommunikationer både inom Lidingö och till Stockholm.

Tvärs över gatan finns vårdcentral, tandläkare, apotek, gym, frisör samt två stora matbutiker och trivsamt café.  Efter en kort promenad når du Lidingö centrum med ett ännu större utbud.

 

Bussar

Busshållplats till Lidingö C finns i anslutning till Hiertagården. Till busshållplats för resa till stan med T-bana (Ropsten) är gångtiden några minuter. Bussarna går här mycket tätt då nästan alla bussar till/från Ropsten stannar vid Torsvikstorg (en hållplats från Ropsten och två till Lidingö Centrum).

För besökare till Hiertagården följ anvisningar vid Torsvikstorg till Millesgården som också ligger på Herserudsvägen men 400 m längre bort.

 

Tåg (Lidingöbanan)

Ett alternativ till buss är tåget som förutom att ansluta till T-banan vid Ropsten också med fördel kan tas åt andra hållet till ändhållplatsen Gåshaga, där båttrafiken till Stockholm eller ut till skärgården ansluter till Gåshaga Brygga.

 

Bil

Med egen bil är du i Stockholms innerstad på tio minuter och via Norra länken når du de stora motorlederna norrut och söderut på bara cirka fem minuter.

 

Cykel eller promenad

Det finns många fina anlagda cykel- och gångvägar på Lidingö, bl.a. tack vare Lidingöloppet. Det är också lätt att ta cykeln eller promenera till Ropsten via lilla bron.